Oscar sesamstraat Sigmund 2 Irma hoog in de tuin Paula Pas op Zwenkt uit! Anja kusje Claudia blij in de tuin Henny Kom maar Thérèse feest in de tuin Johannet Oscar In de tuin Singund 1

Improvisatie nieuws

 

 -------------------------------------------------

Dinges en danges met upgraden van 1.5 naar 7.4, dinges en danges dus een nieuwe site nodig, dinges en danges kan even duren, denges en danges ten einde raad dan maar Facebook.

 https://www.facebook.com/pasopzwenktuit.nl

Maar we zijn nog gewoon ons zelf gebeleven

--------------------------------------

In de krant, 'meisje kust kikker in de Efteling'

 

-----------------------------------------

Nieuwe leden!

Denise eruit (Boehoehoe, talent kan je zomaar ontglippen naar het professionele circuit), Heidi erin! Welkom Heidi.

Zonder voorbehoud vs Pas op, zwenkt uit!

In de intime Karolinezaal van de Lindenberg werd flink stoom afgeblazen. Eerst in een electriciteitscentrale, waarin "Oeioeioei wat veel knopjes!"de explosie voor een hoogte punt zorgde, er werd gedate, het woord kapper als doodsoorzaak bleek een grote uitdaging net als het drooghouden van de kleding in de emmer des doods. Allemaal leuk en aardig die slapstick, een w.c borstel die veranderd in een bosje bloemen en dokter Bernhard die de patienten op nummer ondoet van al hun organen. Het hoogtepunt was de musical waarin beide teams straalden. Want samenwerken, dat kunnen theatersporters als de beste. Het is een feest om met zonder Voorbehoud te spelen.

Nieuwe leden!

Tjonge jonge jonge, wat een talent, wat een klasse, wat een ervaring en wat een knappe koppies hebben we binnen weten te slepen. Van harte welkom: Denise, Dries en Tom! Als ze naar de kapper zijn geweest en de volledige metamorfose hebben gehad komen ze met hun frisse gezichten en strakke lijven op de foto en kunt u ze ook bewonderen. Tot dan toe nog even geduld.

Worksop op het NSG

Onze leden vonden het weer een fantastische ervaring om een workshop te geven voor eerste en tweede jaars op het nsg. Het was even flink concureren met de nagelstudio maar uiteindelijk was er zo'n volle bak dat er een aantal kinderen teleurgesteld moesten worden. Er zat veel jong talent tussen, ben je boven de 18 dan mag je bij ons komen meetrainen.

Een nieuw seizoen, een nieuw begin en een aderlating.

In het nieuwe seizoen zijn we flitsend van start gegaan met twee demo´s, een wedstrijd en een de vloer op in de eerste twee maanden. Maar ook met afscheid van spelers. Met pijn in ons hart laten we Isabelle, Maxime, Rogier en Rutger los. Rutger gaat voor de liefde, Isabelle voor haar pensioen, Maxime voor een carriere en Rogier voor impro bij PIT. We missen jullie nu al.

Het huis van Puck trilde onder Kunst en vliegwerk en POZU

Een wedstrijd waar het allemaal draaide om de liefde. Wij zagen (g)een kus tussen Gerda en Edwin, Een liefde tussen de aflegster en de ideale schoonzoon, de liefde voor NASA, de kip die eigenlijk een prins was, een rechter met voorliefde voor een bil en een sexy zeehond. Heeft u het gemist? Kijk bij de speellijst wanneer u kunt weer genieten van een avond vol verrassingen.

----------------------------------------------

Wat een feest, wat een chaos, wat zaten er veel waterpolo-talenten in het publiek!

In de wedstrijd tegen de Arnhemse meisjes, waarin presentatie duo Rutger en Job op zoek gingh naar de T-factor, werd het sponzen gooien zeer serieus toegepast.We hebben genoten van de dag van Marco die uiteten ging met de aan haar ztembanden geopereerde Esther. Er was liefde, paprika's en uien in de datingshow. Een schildpad werd geschrobt en Wie van de buurmeiden had gelijk: is Barbie te preuts voor Ken? Was het overdreven om de Barbie hoofden op het tuinhek te spiezen? U zag het allemaal in Trianon.

------------------------------------------------------

En Roos is alweer naar de hei.

Na een jaar lol met elkaar heeft Roos afscheid genomen. Studeren is een ernstige zaak.

---------------------------------------------

Is er dan niets nieuws onder de zon?

Natuurlijk wel. Cultuur op de campus stopt met het faciliteren van theatersport in het cultuurcafe. Na 10 jaar is het tijd voor iets nieuws. Theatersport gaat nog 1 keer LUX onveilig maken. En daarna zullen we op zoek moeten gaan naar een eigen podium. Iemand een goed idee toevallig?

---------------------------------------------

Roos is terug van de hei.

Zoek tussen de foto's en geniet van haar mysterieuze blik.

-----------------------------------------

Het is knus in de rode laars,

Bart, Inge, Johan, Johannet, Karlien, Marieke, Mathijs, Rogier, Tanja en Veerle speelden onder de bezielende regie van Inge van Leiden een avond impro met als thema: spiritualiteit.

Glaasje draaien door een groepje tieners met en horror tintje, een fuga met een bioresunatiemagnetisseuse een priester en een waarzegster. Die samen gebracht worden door een duif en sterven in een magnetisch veld. Een zoektocht op een berg, in een klooster en de test die de kleine Johan moest doorstaan om in de paranormale kinderen show te mogen verschijnen. En de zoektocht naar Eugene, wiens huisgenoten geen frisse uitstraling konden veinzen. Als u door de kou was komen fietsen, als u opgepropt in een naar natte hond stinkende bus zou hebben gezeten, had u dit kunnen meemaken. Wij hebben genoten.

----------------------------------------------------

Heeft u ze gezien? Onze nieuwe spelers,

Het is even zoeken in de foto's maar 4 van de 5 nieuwe leden staan erop. Op de foto van Roos wachten we nog even. Tot ze terug is van de hei...

----------------------------------------------------

Woensdag 3 november

De theatersportcompetitie bestaat niet meer. De rechters zijn ontslagen en de teams spelen onderleiding van hun coach een avond vol. Voor onze Job was het een extra spannende avond: Ajax speelde en hij kon niet kijken omdat hij zijn debuut maakte op de planken. Waar Ajax de verwachtingen niet kon waarmaken deed Job dit met verve. Wat een debuut, wij zijn blij met dit talent.

Wat kan het een feest zijn om samen met Binnenste Buiten te knallen. We zagen: slagers, viswijven, detectives en een lijk. Brandweermannen die hun gevoelens toonden en hoe Barbie haar rug liet harsen door Sterretje. We zagen een liefde opbloeien tussen Bart en nummer 2, koos hij toch voor het paardenmeisje. Pater Andreas en Jean Marie haalden herinneringen op aan het zaklopen en sloten elkaar in de armen. Maar mijn lievelingsscene was die van Mike en Priscilla. Waarbij de echte Mike uit het publiek met een fietsstuur in zijn hand richting gaf aan twee dolende Pas op, zwenkt uit spelers. Mike je inbreng was zeer inspirerend, dank je wel.

(Een gedeelte van de scene van Mike en Pricilla staat op het you tube filmpje op de thuispagina)

---------------------------------------------------------------

Hartelijk welkom: Anja, Irma, Maxime, Roos en Rutger.

 

Wat een toestand, lime groene kleding, fotosjoppen, fototoestel, batterijen, kapper, stylist, visagie. U begrijpt ... de foto´s van het jonge grut komen wat later.

Maar u mag ons geloven we hebben ze genomen omdat ze waanzinnig aantrekkelijk zijn, knap zijn en strak in hun vel zitten.

----------------------------------------------------

Woensdag 29 september

 

De eerste 3 trainingen dit jaar stonden in het teken van fris bloed, een aantal nieuwe mensen heeft met ons mee getraint en daar zijn nieuwe leden uit voortgekomen. Het is nog vers van de pers, en de namen geven we nog even niet vrij maar POZU is blij met de nieuwe aanwinsten. Binnenkort stellen we ze aan u voor, nog even geduld.

----------------------------------------------------

Woensdag eind speeljaar

 

 Ingrid en Karlijn nemen afscheid van POZU. Ingrid heeft een band gevonden waarin zij de sterren van de hemel gaat zingen en Karlijn hopen wij terug te zien als haar cursus afgelopen is, of verplaatst wordt. Lieve dames we gaan jullie erg missen in de groep.

 

---------------------------------------------------

Woensdag 19 mei 2010

 

Onze Paula, de sekteleider, en onze Henny, de man die de lievelings kat van zijn vrouw liet inslapen, knetterde zich door een relatievolle "de vloer op" heen. Een opbloeiende relatie werd met de grond gelijk gemaakt door de overheersende knappe spontane vriendin (Zo'n pijnlijke avond herkennen we allemaal), een geheime dochter werd in warme armen en tuinkamer gestopt (zo zou iedere spoorloos moeten aflopen). 2 jonge politici ,van links en rechts, belandden achter de schermen in elkaars armen. (Liefde in de tweede kamer) In het intieme theatertje de rode laars, barstensvol met improvisatie liefhebbers is het goed vertoeven. De groepen die meedoen aan de Nijmeegse theatersportcompetitie laten zien dat ze samenspel goed onder de knie hebben en genieten van het spelen met regiseusse Inge van Leiden.

-----------------------------------------------------

Woensdag 7 april 2010

 

Waar kom je dat tegen? Drie rechters die gekoppeld worden aan een passende date? Een geliefde die zijn vinger mist na een massage? Een operazangers die haar visagist als echte man bestempeld en een verschrikkelijke sneeuwman voor wie niemand bang meer is? Dat kon u allemaal zien in het cultuurcafe bij de Nijmeegse theatersport competitie. Pas op, zwenkt uit! v.s Extra stout. Waar Extra stout won en zich direct plaatste voor de finale in Lux op 10 juni. Van harte gefeliciteerd!

 

 

 

-----------------------------------------------------

Maart 2010

Heel blij zijn we met een prachtig nieuw lid voor onze groep. Wij stellen trots aan u voor: Job!

 

 

 

 

 

Job heeft behalve prachtige ogen, begaafde stembanden die vele kanten opgerekt kunnen worden. En een flink portie lef. U zult hem vast een keer een volle glorie kunnen bewonderen.

-----------------------------------------------------------------

Woensdag 6 januari 2010 speelde Pas op, Zwenkt uit! v.s Binnenste Buiten in de Nijmeegse Theatersport competitie.

 

 

 

 

 

 

Toen de presentatrices van Schwung het podium betraden werd het meteen doodstil in het cultuurcafé. Al het publiek kwam speciaal voor de voorstelling en dat maakte het spelen deze avond een waar feestje.

 

De punten voor inhoud kwamen volgens de rechters niet boven een 3 uit, maar dat werd ruim gecompenseerd door de krachtige types die voorbij kwamen. We zagen een moordlustige manke kok uit café de Plak van Binnenste Buiten. Shiela uit de datingshow van Pas op Zwenkt uit! liet een slaapliedje horen waar Marilyn Monroe nog een puntje aan kon zuigen. Er werd genoten van het filmprogramma waarin de Russische regisseuse fragmenten liet zien uit haar Oscar winnende speelfilm. De human beatboxende Amerikaan die Sasha haar geliefde Bernlev deed vergeten. En de dag van Judith die begon met een koude douche maar eindigde met een publicatie in de New York Times. Een heerlijke avond waar we, als slagroom op het toetje, als winnaar uit de bus kwamen.

---------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 2 december 2009 speelden 2 spelers van de teams Binnenste buiten, Schwung, Extra stout en POZU  een andere improvisatie vorm dan theatersport. Onder leiding van regisseuse Inge van Leiden ging ze de vloer op. In het intieme theater de rode laars maakten ze in plaats van tegen elkaar, met elkaar een spetterende avond. oscar en therese blij

 

 

De lievelingsscene van het publiek was een scene die bij boer zoekt vrouw niet zou misstaan.  Een antwoord op een contactadvertentie met daarin enkel: "Hella, ik kom je halen." belooft natuurlijk de prins op het witte paard, en niet Tom die nooit meer naar Nieuw Zeeland wil, die enkel nog wil kamperen in een tentje op Veluwe. Hoe Hella helemaal heet werd van de ongemakkelijke Tom is voor mij nog steeds een raadsel, maar uitzicht op een kinderwens zal er mee te maken kunnen hebben.

De scene op het schoolfeest, waar de status bepaald werd door het lot was hilarisch. Hoe speel je een spel dat niemand kent geloofwaardig uit? Vraag het Oscar, Remco, Vera en Marieke. Zij deden het met verve.  Allemaal tegelijk je been omhoog. Wij zagen de winnaar al voor het spel gespeeld werd.

En natuurlijk is het vooral een gevalletje:"Je had erbij moeten zijn". Dus in mei zijn we er allemaal bij, als deze geslaagde vorm herhaald wordt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 20 november 2009 speelden we op uitnodiging van Zonder voorbehoud een theatersportwedstrijd in hun karakterestieke thuishaven: de Grote broer.

Sjannette uut Nijmeege kletste de hele avond aan elkaar en hield met haar ongezoute kritiek de rechters en het publiek scherp. Ze deelde V&D kortingsbonnen uit aan het publiek voor inspirerende sugesties.

Het was een dynamische avond waarin beste vriendinnen hun schurende vriendschap lieten zien, Sinterklaas voor straf Balkenende burgermeester van Nijmegen maakte en dokter Bernhard zich verscheurd voelde tussen de liefde voor twee verpleegsters. Maar het hoogtepunt was voor mij de hilarische scene van Zonder voorbehoud in het zwembad. Waarbij de Gilles de Latourettes, eenarmig autistische badjuffrouw zwemles gaf aan de hanepotige, slissende, gebochelde pupil. De rechter kreeg aan lamme arm van het omhooghouden van de rode kaart. En ik buikpijn van het lachen: "Mag ik er nog een klein handicapje bij?"

 

 

 

Utile Dulci T&C